Navštíveno 995x

08.04.2009, 08:54 |
Jeld@ Mám takový problém, vracel jsem se domů ale u Lukavice na Moravě byla vylitá voda - vypadalo to tak na 10čísel a nechteolo se mi to 10 km objíždet tak jsem si řikal že to projedu ale sotva co jsem byl už za vodou tak to chcíplo, kamoš me odtahl domů,
rozdelali a každopadně je voda v motoru tak klasikaRozdelali sání, vytáhli jsme svíčky a startér porád ne a ne otočit motorem aby tu vodu vykašlal co s tím - je tam motor 2.0 DOHC rv92 púvudních 85kW
co s tím??
předem dík za pomoc
kolik teda ta voda měla nakonec čísel že se ti dostala až k sání ?? Měl jsi mokrej vzduch filtr ? pokud jo mohla ti hebnout váha vzduchu, pokud ti to cákalo nahoru může to bejt to druhý čidlo nahoře na sací trubici..... ted už nevim k čemu přesně bylo akorát vim že odchází samo a krade se a kvůli nim taky motor nechytá popř. nedrží volnoběh...
a pokud to čtu dobře tak jde ti vůbec teda otočit motorem nebo ne ? pokud si měl rozpálenej motor a cáklo na něj moc vody tak ti klidně může prasknout blok a pak motorem neotočía a na motoru to nemusí bejt moc vidět na první pohled že je kouslej....

08.04.2009, 09:10 |
Jeld@ | Upraveno: 2009-04-08 09:19:34
tý vody tam bylo jednou tolik
filtr byl durch
vylíval jsem vodu az od sací klapky
s volnoběhem jsem absollutně žádný problémy nemel
a motorem otočit nejde

08.04.2009, 10:37 |
DaveF hmm, sání a hlavu dolů a zjistit co se stalo, jestli to vůbec půjde zachránit.... voda motoru nic moc vyjhlídky řekl bych
a ručně motorem otočíš ?
no pokud si vylejval vodu až od klapky tak to je průser..... dej si dole na řemenici ráčnu s vořechem a zkus motor otočit ručně a uvidíš.... když nepude tak je někde kouslej asi....a pokud ti to nasálo vodu tak to už stejně počítej s tim že vstřiky máš kaput atd..... prostě DOHC seženeš vklidu takže bych to asi řešil kus za kus pak :)
případně mám doma 2.0DOHC, špatný jedno gufero, žral olej, jinak běžel normálně
vyndej svíce, a zkus protočit motor.. nějaká voda by měla vylítat.. pak svíce zandej a zkus zastartovat..třeba to chytne... ale voda v oleji a podobný , výše zmíněný hnusy tomu moc na zdraví nepřidaj

13.04.2009, 17:20 |
Jeld@ tak jsme to s kámošem rozdelali a dle všech příznaků neco ohnutý na spodku motoru buď klikovka ne ojnice... už sháním novej motor